środa, 23 grudnia 2009

Królik w śmietanie

Królika należy moczyć przez kilka godzin w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości octu. Jeśli królik jest zamrożony, to przy okazji się rozmrozi. Pokroić na kawałki i trochę obsmażyć. Włożyć do garnka, dodać trochę pokrojonej cebuli. Można dodać startą marchew. Posolić, dolać trochę wody i gotować. Gdy królik będzie miękki, dodać trochę śmietany. Sos można zagęścić mąką (1/2 łyżki stołowej mąki dodać do śmietany i dobrze rozmieszać, a następnie wlać to do garnka z królikiem).

Jest to przepis mojej teściowej :)

3 komentarze:

  1. Tak dawno nie jadlem krolika.Chyba lat 25 temu.Sprobuje sam zgotowac.
    Serhiy Badik.Lwow

    OdpowiedzUsuń
  2. Witamy!

    Nowy facebookowy projekt „Środek-Wschód” ma służyć jako platforma dla najciekawszych serwisów, blogów i mediów zajmujących się szeroko pojętą Europą Środkowo-Wschodnią. Blogi "Kulturalna Ukraina" i "Kulinarna Ukraina" są rzeczami bardzo interesującymi , i bylibyśmy bardzo szczęśliwi mogąc prezentować ich treść na naszej platformie, czego jednak nie ośmielimy się robić bez zgody autora.

    Pozdrawiamy serdecznie,
    Administratorzy profilu „Środek-Wschód”.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000727017149
    srodekwschod@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Proszę śmiało prezentować treść moich blogów, z odsyłączami do oryginałów rzecz jasna.
    Pozdrawiam,
    ak-b

    OdpowiedzUsuń